30 September 2010

alrys 4 bln...



sebenarnya last week lg ingat nak posting entry ni..tapi hari br ingat nak post..dah lama terperap kat draft...last week bawa alrys pegi checkup untuk 4 bln...skip kejap dr kursus...ptg karang masuk blk sbb majlis penutup n penyampaian sijil...sekejap je rasa dah 4 bln si kecik tu...pegi semata-mata tuk timbang je..hampeh btl! ingatkan cucuk..rupenye 5 bln nnt baru cucuk lak...dah 6.41kg dah dia ye....

27 September 2010

MaLaS......


tadi aku baru terbaca satu artikel pasal malas...
rupe2nye malas ni terjadi bukan disengajakan...tapi yang disengajakan pun ada.haha..ramai yang mcm ni!
antara sebab2 terjadinya malas tak sengaja ialah...

1. malas kerana mempunyai penyakit yang bersimptom kemalasan atau melibatkan hormon
2. cara individu dibesarkan, pengaruh sekeliling dan kekurangan pengetahuan
3. minat terhadap aktiviti berkenaan kurang kerana kekurangan pendedahan atau pengetahuan

ohhh...gitu..so lepas ni klu tgk org tu mcm malas je jgn la kita terus label dia sebagai pemalas...mgkn dia tak sengaja jd malas.

rumah terbuka & kenduri sana sini...

kalau di kampung mungkin syawal dah kurang meriah..tapi bg orang kl selagi x habis syawal selagi tu rumah terbuka akan diadakan sehingga ke saat2 terakhir syawal..
so.........sape2 yg plan nak diet tu lupakanlah sekejap niat tu..bln dpn la baru giatkan semula operasi diet2 nih...xcukup ngan rumah terbuka, ada lg kenduri2 kawin. boleh kata tiap2 hujung minggu ada je jemputan sana sini...
aku pun klu hujung minggu dapur kurang berasap..klu nak berasap pun time breakfast je..hehe

antara makanan favourite aku di jamuan rmh terbuka adalah...............





23 September 2010

SET BERSALIN...



teringin nak berkongsi dgn teman2 pasal set bersalin yg digunakan semasa dalam pantang..
Masa bersalin anak sulung aku guna set bersalin Leesa Formula. Ubatnya memang simple dan senang nak makan..xde bau or rasa yg pelik2...tapiiiiiii satu masalah ngan aku ni..sembelit! bayangkan dalam pantang sembelit, rasa nak guling2 je dalam toilet. mujur x tercabut benang2,,,klu x mati aku nak tanggung sakit jahit balik.


pastu second baby try lak Nona Roguy...tgk iklan mcm best. ok jugak ubatnya...yg plg best ubat tabletnye function mcm teh julap! mkn je pg tu ptg nak 'melepas' dgn riang ria..just duduk je..hehe. yg leceh dia punya ubat ala2 ubat periuk. mcm bancuh teh je tapi aku malas nak minum..asik2 lupe je..camne nak kurus.......

22 September 2010

alrys..my new hero


31.5.2010...lahirlah seorang lagi hero ibu...muhammad alrys namanya. lahir pada jam 2.00pagi dengan berat 3.06kg di hospital putrajaya. wah lebih berat dari abang ye si adik nih...semoga dengan kelahiran orang baru ini menambahkan lagi kebahagiaan rumah tangga aku dan dimurahkan lagi rezeki aku sekeluarga....