05 Ogos 2009

AG's Futsal Tournament 1 August 2009

1 Ogos 2009, Jabatan Peguam Negara mengadakan perlawanan futsal antara bahagian di Active Futsal. Bangi...aku mewakili Bahagian Guaman...pasukan Guaman A...jersi No. 10...sebagai barisan pertahanan..
Si Almys dan ayahnya dari pagi hingga ke petang berkampung di pusat futsal sebagai penyokong kuat ibunya...berkat sokongan dan dorongan anak dan suami, semangat berpasukan dan dot dot dot..pasukan aku akhirnya berjaya menjadi juara bagi kategori wanita...cik mona, cik ida, cik haini, maria, kak yah, dan juga keeper cik emy...we are the best! hopefully next year champion will be us again!!! waiting for badminton tournament..when? i also don't know. just wait and wait...Almys and his father, u're my everything!

25 Mei 2009

bila anak sakit...


malam 10.5.2009, aku perasan anak aku panas badannya...eh, demam pulak si kecik ni..dah la esok hari isnin..macam mana nak keja macam ni... takpe la kokt2 pagi esok demam dia kebah. malam tu terganggu tidur aku dek si kecik ni tak sihat. dah pagi pun still demam, so EL la aku hari tu...


11.5.2009 aku bawa dia ke klinik untuk imunisasi macam biasa..kena cucuk pulak..doc tak bagi ubat coz dia still ambil ubat dr klinik pakar kanak-kanak an-nur..so doc srh aku continue je ubat tu.. sampai keesokkan harinya pun masih tak ok. dah hari kedua la aku tak keja..


13.5.2009, aku suruh ayahnya plak cuti aku keja...tapi sekerat hari je.. aku balik tgk macam makin teruk anak aku..aku pun bawa dia pegi klinik annur lagi sekali..doc ctu buat surat rujukan suh aku bawa dia ke hosp. putrajaya..katanya may be kena masuk wad ni budak ni.. aku pun pegi hosp tapi doc sana cakap takpe lepas ambil nebulizer boleh balik...aku pun bawa la si kecik aku balik....malam tu anak aku panas 39.1 darjah..riso aku takut sawan..bagi ubat tak kebah2 dah tu lembik semacam je tak nak minum ape-ape...aku hantar ke hosp...ada jangkitan kat paru-paru..tensyen aku dgn doc masa siang tadi...ntah dia buat ape ntah..


14.5.2009, bermulalah episod kehidupan aku kat wad...tensyen!!! kesian tengok si kecik aku kena cucuk sana sini...kena sedut kahak...sakitnya!!!setiap 4jam kena nebulizer coz dia ada asma..tapi apakan daya untuk kebaikkan dia..last2 seminggu jugak aku kat sana...20.5.2009 baru boleh balik rumah syukur sangat aku tengok anak aku dah ceria macam biasa..dan aku tak lupa doakan baby girl sebelah katil aku agar cepat sembuh...kesian sangat baby tu yang tak tau apa punca masalah dia...moga2 dia cepat sembuh.amin...

02 April 2009

buah hati pengarang jantung aku dan suami...







Si Almys...

sports..healthy lifestyle..


aku ni pemain badminton untuk bahagian aku...bahagian guaman, jabatan peguam negara..hikhikhik..dapat hadiah tu...

perkahwinan=penyatuan dua hati...






Bunga cempaka kembang seuntai
Bunga kenanga petik setangkai
Asal mula gadis diintai
Kini berdua gadis dirantai

Tanggal 19 Mac 2009 satu-satunya adik perempuan aku telah melangsungkan perkahwinan dengan lelaki pilihannya...






01 April 2009

naluri seorang ibu..




Pada pagi 25 oktober 2009, perut terasa sakit lain macam...dalam dua jam sekali sakit tu berulang..menurut kata nurse sakit nak bersalin ni akan rasa dari pinggang dan akan menular ke bahagian depan..betul ke aku dah nak bersalin ni.. aku pun call mak kat kg tanya pendapat..mak aku cakap mungkin dah nak bersalin dah kot tapi aku confuse coz kalau nak ikutkan lagi 2 minggu baru bersalin...


kebetulan hari tu hari sabtu aku tak keja, tapi laki aku yang tak penah OT hari sabtu tiba-tiba kena keja plak..aku kat rumah sorang-sorang..riso gak kang tak pasal-pasal branak sorang2...pkl dua petang sakit aku makin kerap..aku call laki aku suruh balik...dalam pukul 4.30 petang sakit makin kerap...laki aku cakap baik pegi je hospital..rumah aku dekat je dengan hospital putrajaya...check2 tengok dah buka 2cm memang sah la aku nak bersalin...malam tu sakitnya tak reti aku nak crita..pkl 10.30mlm aku masuk bilik bersalin dan jam 11.03 mlm aku selamat melahirkan bayi aku yang comel montel tu...masa nurse letak baby atas dada aku mengalir air mata aku.. masa tu jugak husband aku sampai..tak sempat dia tengok aku meneran..ok gak klu tak malu gak aku..hihihihi...sakit ape semua hilang dalam sekelip mata..yang aku tau syoknye ada anak....yang diberi nama Muhammad Almys Bin Marsidi.



i'm elif..work at jabatan peguam negara putrajaya...civil division as a secretary to the senior federal counsel...my boss is a very nice woman...


I convert to muslim by 3 november 2006..and married to marsidi abdul kahar by 9 Disember 2006.... we got a cute baby boy named muhammad almys bin marsidi on 25 October 2008. and this is my family...